agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Advertising Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poetry Personals Prose Screenplay Essay Press Article Communities Contest Special Literary Technique

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texts by the same author
Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1363 .Interviu cu doamna Sanda Popa, Editura Vivaldi
article [ Interviews ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [minela ]

2016-08-05  | [This text should be read in romana]    | La Târgul de carte Bookfest, București 2016, am mișunat cam peste tot pentru a lua pulsul evenimentului. Am intervievat scriitori, editori, câțiva oameni iubitori de carte, chiar și copii.
M-am bucurat să stau puțin de vorbă cu trei dintre cei mai tineri lectori - Matei Mazilu, 10 ani, Gheorghiță Antonia Caragiu și Gheorghiță Sofia Caragiu, 12 ani, gemene - care mi-au mărturisit că sunt în căutarea unor cărți amuzante de aventură, mister, preferatele lor și că pasiunea pentru lectură au moștenit-o de la mamă.


 photo 9. foto_zpsvaiifs5v.jpg


Am mers mai departe. Curiozitatea m-a împins să poposesc la un stand de carte aparținând Editurii Vivaldi unde erau foarte mulți clienți care răsfoiau volumele expuse. Am stat de vorbă cu doamna Sanda Popa, editor și iată ce am aflat:


 photo 8. foto_zpsbk0uxlkh.jpg


CM – Am văzut la standul Editurii Vivaldi o mulțime de titluri. Mai cumpără românii cărți?

SP- Foarte puține și numai cu ocazia târgului. Cititorii sunt de două categorii: unii care așteaptă de la an la an apariția următorului volum, avem un roman scris de Jeffrey Archer, șase volume, și în rest, sunt clienții care așteaptă cărțile ieftinite la prețuri reduse , aproape în bătaie de joc, până la cinci lei. Astăzi este categoria - cinci lei.

CM- Se repetă des acest lucru?

SP – Da, în ultima vreme mai tot timpul. Adică, vânzările au scăzut dramatic, și noi căutăm să facem față cât se poate.

CM – Sunt două târguri de carte în București – Bookfest și Gaudeamus. Care este cel mai bine cotat de către edituri?

SP – Egal. Bookfestul este organizat de Asociația editorilor iar Gaudeamus - de Casa Radio și au în ochii cititorilor și editorilor exact aceeași valoare. Sunt cele mai mari târguri de carte din România pentru că, altminteri, se organizează târguri peste tot în țară.

CM - Cam ce vârstă au persoanele care cumpără în general cărți?

SP – La editura noastră avem categoria cititorilor cam de la patruzeci de ani în sus. Editura publică în general genul de carte pentru suflet, noi scoatem beletristică de bună calitate, deci, ne adresăm doamnelor și în general cititorilor cu vârstă peste patruzeci de ani, cei care au avut deprinderea asta. Cărțile noastre nu prea se adresează tinerilor de două zeci- treizeci de ani, genul celor care stau mai mult pe calculator. Există edituri care scot SF, tot ce vrei, cărți pentru copii...

CM – Să înțeleg că titlurile pe care le aveți aici aparțin unor autori români și străini?

SP – Străini și români.

CM – Care au fost cele mai solicitate cărți din ultimele două zile?

SP – În primele trei zile au fost solicitate cărțile semnate de Jeffrey Archer, un scriitor englez care are foarte mare priză la public, se vinde fără probleme și Erich Maria Remarque … din care noi am scos mai multe ediții, atât din cele cunoscute până în 90: Arcul de Triumf, Trei camarazi, dar și opera necunoscută a lui Remarque, apărută în 1999 în Germania, operă pe care am luat-o și noi. Deci, la ora asta se vinde autorul sau câte o carte bombă, de can-can.
CM – Ce recomandați cititorului români?

SP – Să vină la târg, nu numai pentru a bifa o acțiune, ci să încerce să cumpere o carte, două, că nu face rău nimănui.

CM – O ultimă întrebare: se poate trăi fără carte?

SP – Categoric, nu!

Mulțumiri doamnei editor Sanda Popa de la Editura Vivaldi, pentru bunăvoința de a-mi acorda acest mic interviu extrem de interesant pentru iubitorii de literatură. photo 1. foto_zps5qedvbll.jpg

.  | index

 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!