agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 12963 .Dumitru Radu Popa și Ficțiunea Psihologică
article [ Culture ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [raduh ]

2011-10-20  | [This text should be read in romana]  

Literary Translation - Translations of classic and original poetry and other materialsThis text is a follow-up  | Citiți astăzi despre creațiile unui scriitor româno-american de ficțiune și critic literar, Dumitru Radu Popa, care și-a asumat sarcina de a continua să scrie ficțiune psihologică în vremurile de azi.

Ficțiunea psihologică este, în multe aspecte, fără vârstă. Oricât s-ar schimba instituțiile noastre sociale și politice, esența naturii umane rămâne în cea mai mare măsură neschimbată.

Cu toate acestea, pentru un scriitor de ficțiune rămâne provocarea de a ilustra fricile primare ale omului, emoția, obsesiile și dorințele într-o formă interesantă și provocatoarea pentru audiența contemporană.

Dumitru Radu Popa se bazează vasta sa pregătire culturală în literatură, filozofie, filologie și drept, precum și pe sensibilitate artistică deosebită pentru a duce la bun sfârșit această sarcină în povestirile sale scurte, nuvelele și romanele care au fost unanim recunoscute ca valoare atât în România, țara sa de baștină, cât și în Statele Unite.

Ca și scriitor, Dumitru Radu Popa s-a consacrat în anii 70. Lucrările sale în limba română includ o carte de critică literară despre Saint-Exupery, mai multe colecții de povestiri scurte (Călătoria - 1982, Fisura - 1985 și Panic Syndrome! - 1997), antologiile Skenzemon! - 2005 și Doamna V. și alte Povestiri (2006), precum și două romane, din care unul, "Sabrina and Other Good Suspicions" a fost tradus recent în engleză (Outskirts Press, 2011), iar celălalt, "Traversând Washington Square" (Crossing Washington Square) este în curs de traducere de către semnatara acestui articol.

Puteți citi articolul integral, publicat de Claudia Moscovici pe agonia.net, în limba engleză, urmând linkul din titlul acestui material.


.  |


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!