agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 817 .



cantec de leagan
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [amur ]

2010-10-04  |     | 





El avea o şapcă gri de murdărie cu o inimioară stilizată pe cozoroc, haine ponosite şi mirosind puternic a mahala, a stat pe sub poduri în frig, a căutat prin gunoaie în speranța de a găsi un borcan de gem aruncat în scârbă de vreun consumerist ipohondru şi isterizat de penicilina ivită la suprafață. Ea avea unghiile netăiate de ceva vreme ce adăposteau sub dânsele reminiscențe ale zilelor trecute, o brățară simpatică dintr-un argint fiert într-un ceaun ancestral cu un tipar ciudat şi o căciulă ce se încăpățâna să îi acopere ochii. Între ei, doi prunci în cărucioare mizere. Băiețelul „de un an şi jumătate mâine-poimâine”, după spusele tatălui, era feblețea lui şi încerca să tragă de ciucurii de la pantofii mei, unduindu-şi şmecher genele hipnotizante.

Domnul cu şapcă cu inimioară urcă în fiecare seară alături de familia lui aproximativ la aceeaşi oră de la Dramatic şi coboară mereu în Craiter. Maneaua indescifrabilă pe care i-o cântă copilului său de fiecare dată este probabil unul dintre cele mai frumoase cântece de leagăn pe care le-am auzit.

Ştiu că nu au educație şi nici nu vor avea şi probil nici nu o vor oferi copiilor lor, ştiu că poate comit ilegalități, dar ştiu că sentimentul de părinte nu are nație, „futu-i dumñezău’ mă-sii de treabă”!

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!